Website Bouwen

Website Maken Met WordPress 2018 (snelle Installatie)


Wees Slimmer Dan De Competitie! Doe de gratis website en SEO analyse check.

Verbeter uw online zichtbaarheid, wees vindbaar voor al uw potentiële klanten

 
– 50% korting op jouw hosting pakket.

Bekijk hier mijn laatste WordPress tutorial –

Een eigen WordPress website maken? In deze video krijg je te zien hoe je binnen 30 minuten een fantastische website maakt. Ik bespreek alles wat je nodig hebt.

Een website maken met WordPress is simpelweg de makkelijkste manier van dit moment en wordt tegenwoordig daarom ook door miljoenen mensen gebruikt. (verder uitgelegd op

Snel starten:

Wat is WordPress en waarom een WordPress website maken? 0:33
Welke hosting provider voor een WordPress website? 1:37
Hoe installeer je WordPress bij cPanel? 5:28
Inloggen bij jouw WP dashboard 7:15
Een WordPress thema installeren 7:46
Eerste pagina plaatsen 9:00
Navigatiemenu toevoegen 11:35
Widgets / Sidebar aanpassen 14:46
Een WordPress plugin installeren 15:53

Het beste aan een WordPress website maken is dat het totaal geen computerkennis of codetaal vereist. Maar dat je wel de kracht hebt alsof je al jaren lang website ontwikkelaar bent.

Je hebt alleen wel eerst een goed hosting pakket nodig.

SiteGround is een goede hosting provider die ik iedereen kan aanbevelen.

Ze hebben op dit moment een actie waarbij je 50% korting op je hosting pakket krijgt. De onderstaande link brengt je gelijk naar de juiste pagina.

Meer weten over deze hosting provider? Op mijn website heb ik een review pagina gepubliceerd. Daar vind je o.a. klantervaringen van Nederlandse gebruikers.

SiteGround review en klantervaringen:

Waarom vandaag nog een eigen website bouwen?

Een blog of website maken is een van de beste investeringen die je kunt doen. Want een eigen website hebben betekent dat je o.a.:

Een passie kunt delen.
Meer klanten kunt binnenhalen.
Online geld kunt verdienen.

Maar, dat wist je waarschijnlijk al!

Gelukkig is een website bouwen tegenwoordig makkelijker dan ooit! Dat komt voornamelijk door de steeds groter wordende vraag naar gebruiksvriendelijke software. Iedereen wilt een website maken, waardoor er de afgelopen jaren steeds betere methodes zijn ontwikkeld.

Hoe een website er uit komt te zien, bepaal je tegenwoordig letterlijk met slechts een paar klikken op de muisknop. Dat zie je ook aan het begin van de video.

Voor dit fantastische gemak heb je alleen wel eerst het content management systeem WordPress nodig. ‘’Content management systeem’’ dat klinkt misschien ingewikkeld of eng. Dat is het totaal niet eigenlijk.

Sterker nog dit systeem zorgt ervoor dat jij geen regeltje computer code hoeft aan te raken. Termen als HTML of CSS mag je dus wat mij betreft vergeten.

WordPress, misschien heb je er weleens van gehoord? Dat zou me niets verbazen want iedere dag komen er rond de 50.000 WordPress websites bij. Daar vallen jouw favoriete blogs over fashion, gadgets en nieuws ongetwijfeld ook onder.

WordPress is namelijk een krachtig platform dat jou als gebruiker in staat stelt om website thema’s te wijzigen, pagina’s te plaatsen en eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken zelf kunt doen. Je klikt ergens op en WordPress doet al het moeilijke technische werk voor je.

Dus als je WordPress gebruikt, dan hoef je alleen nog maar te focussen op content:

De inhoud van de website (teksten en afbeeldingen).
Het uiterlijk van de website (website thema kiezen).

Wat je er mee gaat maken maakt dus niet uit, want jij bepaalt altijd de inhoud. Met WordPress bouw je dus eenvoudig en snel een persoonlijke website of blog, zakelijke website, portfolio of zelfs een complete ebshop.

De installatie en het gebruik van het WordPress systeem is gratis.
Maar, je zult wel altijd een eigen plek op het internet nodig hebben.

Een WordPress website bouwen vereist twee belangrijke elementen:

Een domeinnaam (een website adres zoals JOUWEIGENWEBSITENAAM.NL).
Een hosting pakket (een service die jouw website met het internet verbindt).

Voor mijn eigen websites, en dat zijn er een heleboel gebruik ik al jaren de webhost SiteGround. Die kan ik daarom ook zeer aanbevelen voor zowel beginners als gevorderden.

Bronnen:

Veel succes!

Waar gaat deze video over?

Website maken | WordPress website | Hoe maak je een website? | Zelf een website maken | gratis website maken | WordPress | WordPress | WordPress website maken | Eigen website |

12 gedachtes op “Website Bouwen”

 1. ik heb een erg dringende vraag. Weet u hoe je de link moet veranderen als je een read more toevoegd aan je berichten of pagina? Mijn permalinks staan al allebei op bericht, maar iedere keer komt er achter de bericht naam nog #more-30 te staan? hoe haal ik dat #more-30 weg of hoe verander ik dat?

 2. John Schneider

  Hoi Robin, Iemand heeft voor mijn club een website gemaakt. Nu ben ik admin. voor deze site en wil ik e.e.a. wijzigen. Tekst en foto´s is geen probleem, maar enkele colums en grid wil ik weg hebben. Ik kan niet vinden hoe dat moet. Kan je helpen?

 3. Hoe kan je er voor zorgen dat je op paginaniveau unieke elementen toevoegt? Zo wil je dat dat de homepage er natuurlijk anders uit ziet en vooral anders is opgebouwd dan de overige pagina’s in de navigatie. Nu komt telkens jouw introductie met je foto terug aan de rechterkant.

 4. Fokko van der Veen

  Dag Robin,

  Ik heb twee vragen.
  1
  Ik heb al een zakelijke website en een domein, maar ik heb me daar zelf nooit mee bemoeid. Nu ga ik alleen werken en wil alles aanpassen en naar mijn hand zetten. Het liefst zou ik een website “langszij” bouwen en invullen met veel van de content van de oude.
  Wat raad je me aan?
  2
  Hoe zorg ik dat alle foto’s even groot worden en op dezelfde positie komen?

  Met vriendelijke groet, Fokko

Laat een reactie achter