Betekenis Definitie

Afrika En De Definitie Van Corruptie; Dieuwertje Kuijpers En Michel Van Hulten


Wees Slimmer Dan De Competitie! Doe de gratis website en SEO analyse check.

Verbeter uw online zichtbaarheid, wees vindbaar voor al uw potentiële klanten

 
Wat is de betekenis van corruptie in Afrika? Wat is de definitie van corruptie en in hoeverre is het te meten? Het begrip corruptie is te complex om te vatten in woorden. De VN heeft een Anti Corruptie verdrag wat voor de hele wereld geldig is. Omdat er geen overeenstemming was over de definitie komt in het verdrag geen enkel woord over de definitie voor.

Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.

Het hoofdkantoor van Transparency International in Berlijn brengt jaarlijks de Corruptie Index uit, waarin landen worden gekwantificeerd en gekwalificeerd ten aanzien van corruptie. De index wordt samengesteld uit verschillende bronnen en onderzoeksmethoden, waarbij het gebrek aan systematiek en de eenzijdige selectie van de personen de nauwkeurigheid van de index negatief beïnvloed. De mate en ernst van corruptie is voornamelijk gebaseerd op de perceptie van de personen die je ondervraagt. De top van de index wordt voornamelijk ingenomen door de Scandinavische landen, IJsland en Estland.

Afrikaanse landen worden in de rangorde als het meest corrupte geplaatst.

Van Hulten, van huis uit sociaal geograaf en planoloog, werd op 25 mei 1971 lid van de Eerste Kamer. Anderhalf jaar later maakte hij de overstap naar de Tweede Kamer, en op 11 mei 1973 trad hij aan als staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, als lid van het kabinet-Den Uyl. Van 1978 tot 1989 was hij in dienst van de Verenigde Naties werkzaam in Mali, Burkina Faso, Maleisië en New York. Ver na zijn pensionering is Van Hulten nog altijd actief in het publieke debat, als anti-corruptie consultant voor verschillende Afrikaanse landen, als Lector Governance aan de Saxion Hogeschool.

7 gedachtes op “Betekenis Definitie”

  1. Stijn Roeles

    Waarom zou je je beroepsmatig bezig willen houden met dit onduidelijke containerbegrip waarvan men niet eens gemeenschappelijk gedragen duidelijke definitie heeft? Wie zit daarop dan toch te wachten, wat is het nut daarvan?

Laat een reactie achter